2.4.2015

0.71 >> Ruka [15.2.-21.2.2015]

Tämä blogaus tulee järkyttävän myöhässä, sillä Ruka-reissu tapahtui yli kuukausi sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;)


Hiihtolomalla lähdin Rukalle vanhempieni ja todella hyvän ystäväni seurassa. Ruka-reissu on ollut tietyllä tavalla perheemme jokavuotinen perinne jo viimeiset kymmenen vuotta, mutta edellisenä vuonna se jäi välistä. Tänä vuonna veljeni ei päässyt mukaan, joten pyysin ystävääni mukaamme. Tämä teki reissusta hyvinkin erilaisen, hyvällä tavalla. Ja sen voin sanoa, ettei ikinä kymmenen tunnin ajomatka ole tuntunut noin lyhyeltä!


Yleisesti Ruka-reissu oli kokonaisuudessaan kertakaikkiaan ihana! Siihen on niin monia syitä, enkä useimpia pysty/halua välittämään blogiin syystä tai toisesta. Sen takia tämä blogaus painottuu nyt enemmän kuviin. Jotenkin kuitenkin kävi niin, että useimmat kuvat ovat alkureissulta, ja loppua kohden kuvien määrä vähenee. Jotenkin sitä kameraa ei vaan saanut käteen loppuvaiheessa.


Rukalla joka päivä tapahtui jotain uutta, jokainen päivä oli erilainen. Ehdimme tehdä todella paljon, kuitenkaan ylirasittumatta (koska lomalla pitää muistaa rentoutua!). Reissu sisälsi paljon laskettelua, hieman hiihtoa, pulkkamäkeä, labyrintissä juoksua, syömistä ravintolassa, halpojen kenkien ostelua, pitsan syömistä, munkkeja munkkimäessä, kylpylässä käyntiä, teen juontia, lautapelien pelaamista, aikaisia aamuja, ei-niin-aikaisia iltoja, saunomista, puhumista, ilotulitusten katselua sekä lentopallon pelaamista ulkona. Ja tuossa on vain palanen koko reissua. 

Ihana illallinen!
Rukalla parasta oli seura. Vaikka paljon tuli tehtyä, mikään ei olisi ollut yksin yhtä hauskaa. Yleensähän seurassa kaikki on hauskempaa (toisaalta tyhmyys tiivistyy)! Ruka-reissulta jäi aika paljon legendaarisia lauseita, mitä ei hetkeen unohdeta..  :D

Inkognito-lautapeli, jota toinen ystäväni, joka sattui samaan aikaan olemaan Rukalla, tuli meille pelaamaan.
Nyt vähän kuvia, mitä olen ottanut puhelimella, joten laatu on vähän sitä ja tätä... Meillä kävi suhteellisen huono tuuri sään suhteen Rukalla, sillä taivas oli miltei koko ajan pilvinen ja tuulinen. Tuuli kuitenkin onneksi laantui maanantain jälkeen. Oudointa säässä oli kuitenkin lämpö. Siis lämpötila hyppi noin -5 ja +1 välillä! Hämmentävää, sillä olen tottunut, että Rukalla pitää muistaa kerrospukeutua, jos ei tahdo paleltua. Nyt pelasimme lentistä ulkona ulkohousuissa ja pitkähihasissa paidoissa, eikä takkia edes kaivannut (hanskat/pipo oli kuitenkin oltava päällä).

Aurinko pilkistää...
... eipä enää..
Sauva puussa... :D
Paras hissi: 42.
Kakku, lettuja, ja poropurilainen.
Parhaat munkit ja sohvalla chillailua.

Välillä sää oli kyllä kaunis. Esim. sunnuntai-iltana tähtitaivas oli todella nätti!
Oli todella haikeaa, kun lähtö Rukalta koitti  - aivan liian nopeaan. Reissusta jäi kuitenkin mielettömät muistot, joita on vaikea unohtaa! Tekisin aika paljon päästäkseni takaisin Rukalle, mutta toisaalta hyvä se on näinkin. Muistot kuitenkin säilyvät. :)

(Ja koska tämä sopii tähän blogaukseen niin hyvin...)
Ihanaa pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti