30.8.2014

0.62 >> Arvostelu: The Guardians of the Galaxy

(Tämä arvostelu ei perustu mihinkään viralliseen malliin tms. Yritän välttää juonipaljastuksia, enkä kerro yksityiskohtaisesti näyttelijöistä, ohjaajista tms. Kerron vain omia mietteitäni ja mielipiteitä kyseisestä elokuvasta.)

Kävin pitkästä aikaa elokuvissa ja jälleen kerran kaksi tuntia meni Marvel-elokuvan seurassa. Tällä kertaa elokuva ei niinkään liittynyt Marvel-elokuvien (ja -sarjojen) suurempaan juoneen, vaan päähenkilöinä (ja tietenkin niin sanottuina sankareina) toimi viisi/kuusi valkokankaalle aivan uutta hahmoa. En kyllä ihmettelisi vaikka nämä galaksin vartijat vierailisivatkin joskus muiden Marvel-sankareiden luona. Se jää nähtäväksi.
 
Joo, näin käy, kun ei jaksa säätää tekijänoikeus-juttujen kanssa, mutta haluaa blogaukseen kuvan, mikä liittyy elokuvaan. :D
 Minulla ei ollut kummoisia odotuksia The Guardians of the Galaxy -leffaan, sillä sen traileri ei sellaisia herättänyt. Kuvittelin trailerin pohjalta elokuvan juonen olevan täysin erilainen kuin mitä se oikeasti oli. Kuitenkin The Guardians of the Galaxy osoittautuikin hyvin hauskaksi ja viihdyttäväksi elokuvaksi, vaikkei se mitenkään erityisemmin loppujen lopuksi säväyttänytkään. 

Kuten kaikki Marvel-elokuvat, tämäkin oli laadukkaasti tehty ja toteutettu. Niin käsikirjoitus, näyttelijätyö, efektit ja kaikki siitä välistä toimivat hienosti. Musiikki oli aika suuressa roolissa elokuvassa, mikä toi siihen hieman jotain erikoisempaa. Lisäksi suurimpia kliseyksiä hieman rikottiin ja niille pilailtiinkin aika reilulla kädellä.

Muutenkin elokuva oli hauskempi kuin useimmat komediat, mitä olen nähnyt. Se onkin Marvel-elokuvissa se juttu tavallaan, kun toimintaan ja tappeluihin tungetaan vaikka ja mitä huumorin pilkahduksia, jolloin kaiken sen toiminnan ohella katsojat saavat nauraa. 

The Guardians of the Galaxyssä toimintaa olikin paljon, mutta itse en lukuisiin tappelukohtauksiin tällä kertaa kyllästynyt. Useimpiin taistelukohtauksiin oli kuitenkin sitä huumoria saatu mukaan. Elokuva sisälsi tappelukohtauksien lisäksi joitakin epäloogisuuksia, mitkä hieman häiritsivät, mutta ne eivät vaikuttaneet kauheasti juonen sujuvuuteen.

Yleisesti ottaen The Guardians of the Galaxy oli oikein hyvä elokuva, mikä kuitenkin oli jo jollain tasolla nähty (mm. juonen kulku). Kuitenkin se oli oikein viihdyttävä elokuva ja kaksi tuntia meni hyvinkin nopeasti. Jos pitää Marvel-elokuvista, The Guardians of the Galaxy kannattaa käydä ehdottomasti katsomassa.

2 kommenttia:

  1. Mun on jo liian kauan pitänyt käydä kattomassa toi, mutta en oo saanu aikaseks :"D

    VastaaPoista