29.12.2014

0.67 >> Vuosi 2014: Muutoksen vuosi

Blogihistoriani ensimmäinen, kunnollinen vuoden yhteenveto. Huomasin -vaikka toki tiesinkin jo tämän- vuoden kuvia selatessani, että kuvia kertyi vuodelta hyvinkin vähän. Senpä takia tekstiä tulee olemaan todennäköisesti paljon enemmän kuin kuvia, ja useimmat kuvat ovat blogissa jo joskus ilmestyneet. Lisäksi marraskuusta ei ole lainkaan kuvia, sillä marraskuusta ei ole mitään julkaisukelpoista kuvaa.

Tammikuun alussa spekuloin täällä blogissa viettäväni todennäköisesti koko vuoden tv:n äärellä. Alkuvuosi varmaan näin etenikin, mutta loppuvuonna ei tv:lle ollut aikaa. Yleisesti vuosi 2014 lähti käyntiin hieman ankeasti, mutta parani loppua kohti, tosin marraskuussa mielialani meni taas vähän huonompaan suuntaan. En muista kauheasti, mitä on eri kuissa tapahtunut, joten tämä on nyt vähän vajaa yhteenveto-blogaus. Lisäksi joitakin asioita en halua blogiini laittaa, mikä lisää vajaavuutta. Anyway aloitetaan nyt tämä yhteenveto-blogaus, jotta joskus päästään nykyhetkeenkin. ;)

Tammikuussa minulla oli polveni kanssa ongelmia, enkä siksi voinut urheilla. Koulussakin oli jotenkin nihkeää, joten tammikuu kului aika pitkälti sängyssä pelaten Hay Daytä tabilla. Kuuntelin myös mm. Linnunradan käsikirja liftareille -kuunnelmaa. Tammikuu ei ollut mitenkään erityisen mukava kuukausi.
Helmikuussa tuli leivottua Red Velvet -kakku sekä kävästyä Tallinnassa hiihtolomalla vierailemassa mm. Titanic-näyttelyssä. Helmikuussa menin elämäni ensimmäistä kertaa magneettikuvaan, jossa polveni kuvattiin. Se toi vähän lisää infoa polvi-tilanteeseen. Helmikuu eteni aika rauhallisissa merkeissä, kävin koulua, ja rentouduin kotona. Lentopallo oli kuitenkin edelleen poissa kuvioista.
Maaliskuussa suosikkina toimi toastit (oikea yläreuna) sekä tee. Tai ei tee nyt ollut suosikkina, mutta aloin pikku hiljaa juoda teetä. Nykyään juon teetä suht usein, loppusyksystä jo melkein joka viikko. :D Maaliskuussa blogasin aika paljon. Maaliskuussa oli myös laskiaissunnuntai. Tämän lisäksi sain kaikki Nälkäpelikirjat, jotka luin seuraavien kuukausien aikana (varmaankin kokonaan ne luin huhtikuussa). Maaliskuussa pääsin myös pitkästä aikaa urheilemaan kunnolla ja mieliala alkoi kirkastua.
Huhtikuu kului sukuloimisessa, elokuvissa käymisessä, tv:n katselemisessa (toi Homer Simpson -kuva on niin hauska :D Kunnon löytö kuva-arkistoista) ja kirjoja lukiessa. Lisäksi yläkoulu alkoi olla päättymispisteessä, koko ajan oli jonkin aineen viimeinen koe.
Toukokuussa oli viimeiset peruskoulun kokeet, ja siitä sitten luokan kanssa lähdettiin Pärnuun leirikouluun. Se oli aika ikimuistoinen reissu kaikin puolin. :D Toukokuun viimeinen päivä oli sitten viimeinen peruskoulupäivä (vasta seuraavassa kollaasissa on se ruusu, minkä sain yläkoulustani päättöpäivänä). Vaikka peruskoulun päättyminen oli haikeaa, se oli silti ihana hetki. Silloin ajatteli, että uusi luku elämässä alkaa, ja niinhän se alkoikin.
Kesäkuu alkoi Power Cupilla, joten matkasin Raaheen. Poweri oli mahtava, mikä nyt ei ollut yllätys. Kesäkuussa olin myös viikon kipeänä ja päivän Linnanmäellä.
Kesäkuussa vietettiin myös kylmää juhannusta. Kylmyys ei minua haitannut; olihan se aika koomista olla kokon äärellä kirkkaan vaaleanpunainen pipo päässä. :D
Heinäkuu oli yksi vuoden parhaista kuukausista. Matkasin ystäväni kanssa ympäri Suomea beachiä pelaten. Lisäksi menin Särkänniemeen, jossa oli älyttömän hauskaa.
Kävin myös perheeni kanssa Lontoossa. Lontoo oli ihan nätti kaupunki, mutta siellä käyminen todisti taas sen, kuinka ihana paikka Suomi on, ainakin minusta.
Heinäkuu oli kiireistä aikaa ja silloin ehti tapahtua paljon. Mökkeilimme, kiipeilin puissa Flow Parkissa ja pelasin beachiä. En ehtinyt kovinkaan paljon olla kotona.
Elokuussa menin joukkueeni kanssa Narvaan beach-leirille. Se reissu oli monella tavalla legendaarinen. Söin mm. rannalla Nutellaa, uin auringonlaskussa ja sain jonkinlaisen auringonpistos/ruokamyrkytys tmv. taudin, jolloin kotimatkasta tuli oikein mukava. :D Reissu oli kuitenkin mahtava! Elokuussa beachin pelaaminen jatkui myös Suomessa. Elokuun puolessa välissä alkoi sitten lukio. Elokuun lopulla menin Serenaan puhdistamaan kesän aikana juurtuneet hiekat itsestäni. :D
Syyskuussa lukio jatkui. Pääsin siihen lukioon, minne halusinkin. Yleisesti lukio lähti rullaamaan oikein mukavasti, vaikka matikan suuri työmäärä pääsikin ehkä hieman yllättämään. Ensimmäisen koeviikko tuli ja meni. Koeviikon selvisin mm. hyvien eväiden avulla. ;) Tutustuin syyskuussa moniin ihmisiin lukion avulla.
Lokakuu oli aika mukava kuukausi. Söin jättiannoksen jäätelöä (tuo ei ole se annos), täytin 16 vuotta, pelasin lentopalloa. Lokakuuta kuitenkin varjosti taas polviongelmat, kun polveni alkoi oireilla. Taas. Sen takia tuli aika monia masentuneita hetkiä, mutta kyllä niistä hyvin selvittiin. :)

Marraskuu oli vaikeampi kuukausi, kun polviongelmat vain jatkuivat. Pääsin aina välillä pelaamaan lentopalloa, mutta sitten taas polvi oireili ja ääh. Lukiokaan ei enää sujunut niin hyvin, vaikka siellä olikin mukavaa. Jotenkin olin väsynyt ja tasapaino lähti elämästäni. Toinen koeviikko ei mennyt kovinkaan hyvin, mikä lisäsi vähän masentunutta mielialaa.

Joulukuussa mieliala koheni pikku hiljaa, kun joulukalenteri luukkuja avautui tasaiseen tahtiin. Silti viimeiset koulupäivät olivat aika raskaita; loma oli niin lähellä, mutta niin kaukana. Koulun loppuessa sain heti pahan flunssan ja vasta jouluaattona olin hieman paremmassa kunnossa, vaikkakaan en vieläkään täysin terve (en ole nytkään vielä täysin terve, mutta parempaan suuntaan olen menossa). Jouluaatto oli mukava. :)

Joulukuu ei ole vielä ohi. Vielä pari päivää, ja vuosi vaihtuu. Yleisesti vuosi 2014 oli ihana, vaikka näin tarkasti katseltuna, siinä oli ikäviäkin hetkiä. Sanon otsikossa vuoden 2014 olevan muutoksen vuosi, vaikka en sitä ole vielä kauheasti selittänyt. Elämäni muuttui moneltakin osalta. Toki kouluni vaihtui ja minusta tuli lukiolainen, mutta suurempi muutos tapahtui sisälläni. Muutuin omasta mielestäni henkisesti aika paljon. Tämä johtuu monista asioista, joita en tänne blogiin viitsi nyt alkaa kauheasti selittelemään. Lisäksi ihmissuhteet hieman muuttuivat, mikä lisäsi tietysti muutosta aika radikaalisesti.

Luulen, että vuoden 2014 viimeisistä päivistä tulee aika mahtavia. Lähden ystäväni mökille, joten julkaisen tämän blogauksen jo nyt. Toivon, että vuodesta 2015 tulee parempi kuin vuodesta 2014, vaikka oli tämäkin vuosi aika mahtava.

Toivotan teille kaikille oikein mukavaa ja onnellista vuotta 2015! :)

4 kommenttia:

  1. Sun vuosi on ollut tosi tapahtumarikas, ja kuulostaa tosi hyvältä ilman noita polviongelmia!:) Marraskuu on yleisestikin (ainakin mulla) melkeen aina pahin kuukausi vuodesta..ulkona on todella pimeää, lumi ei ole valaisemassa,oulukuu lähestyy hurjaa vauhtia ja kaikki lahjat ym. pitäs hankkia. Pitäkää hauskaa mökillä, ja onnellista uutta vuotta sinullekin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itekki ihan oon yllättyny, miten paljon vuoden aikana ehti tapahtua. :D Se on, ku sillon on just pimeetä, ja kouluu on käyty hirmu pitkään, mut silti lomaan on viel sikana aikaa.. Juu, kiitos. :) Ja kiitos tosi paljo kaikista kommenteista, mitä oot aina lähettäny. :) Ne piristää mieltä mukavasti! :)

      Poista
  2. Ihanaa just perehtyä jokaiseen menneeseen kuukauteen, katsella kuvia ja elää mielessään joitain hetkiä uudestaan, sekä hyviä että huonoja. Se on niin jännää kuinka paljon yhdessä vuodessa voi tapahtua ja asiat muuttua.
    Ja uusi vuosi, uudet kortit. It's all up to you, 2015 voi olla vielä parempi kuin edellinen vuosi, jos pelaa korttinsa hyvin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyl jännää, miten vuodes ehtii tapahtuu niin paljon ja asiat voi niin muuttua. Se on totta. Ainakin vuosi 2015 lähti tosi hyvin käyntiin. :) Kiitos ihanasta kommentista! :)

      Poista